Дещо про важливість музики у школі - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Дещо про важливість музики у школі

Музика супроводжує людину на всіх етапах життя. У дитинстві малюкам співають колискові та вчать пісень. В підлітковому і дорослому віці музичні ритми допомагають формувати ідентичність. Все життя музика є свідком важливих моментів. Ідея в тому, що вона виражає певні емоції залежно від висоти, темпу, мелодії та гармонії. Через її зміст пізнається життя й культура свого народу, історія країни, філософія Батьківщини тощо.

Спілкування з музикою допомагає виховувати згуртованість, дружбу та особистісні якості, такі як: терпіння, дисциплінованість, чуйність й ініціативність. Вона розвиває також системне мислення і пам’ять. Тому розуміння музики має важливий вплив на психічний й інтелектуальний розвиток особистості.

 З точки зору продуктивності, швидка музика часто мотивує виконувати роботу у пришвидшеному темпі. Особливо це стосується нудних і повторюваних завдань (наприклад, домашніх справ). Повільні композиції – розслабляють, занурюють у світ ідей, роздумів та мрій. Відтворення улюбленої музики може значно полегшити виконання щоденних обов’язків з меншою кількістю помилок.

Як відомо, уміння слухати й чути музику не є вродженою рисою.  Пізнавально-творчі можливості дітей розвиваються у процесі спілкування з нею, цілеспрямованого аналізу музичних творів та інтерпретації музичного образу. Адже тільки власна діяльність є запорукою глибоких переживань, збагачення емоційного досвіду, розвитку музичного мислення.

Знання психологічних особливостей сприйняття музики дозволяє обирати та впроваджувати такі форми і методи роботи, що сприяють активізації уваги, розвитку музичного мислення, збагачують емоційний досвід хлопчиків та дівчаток, що своєю чергою забезпечує стійкий інтерес школярів й бажання вивчати музичне мистецтво. Усе це має вирішальне значення для виховного впливу на молоде покоління.

Правильно підібрана музика – ефективний інструмент у побудові будь-якого уроку чи шкільного заходу. В ЕКОЛЕНДі музика звучить не лише на заняттях з музичного мистецтва.

Доволі часто вона є частиною уроків математики, української мови й літератури, фізкультури та ін. Музичні ритми чудово доповнюють творчі майстер-класи, квести, перерви, прогулянки. Активні мелодії надихають до руху, пришвидшують  інтелектуальні процеси. Більш спокійні – мотивують еколендівців до творчості, фантазування, вгамовують дитячі драйвові емоції, налаштовують до продуктивної співпраці тощо.

Світлана НОВОДРАН,
тьютор
ЛІЦЕЮ “ЕКОЛЕНД”

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Лабораторія професора Оксигена

Лабораторія професора Оксигена літній пришкільний табір 10 днів 17 – 28. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Любите таємниці та секрети?! Якщо так, то

MIX camp

MIX camp літній пришкільний табір 10 днів 03 – 14. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Літо – пора для повного релаксу, коли багато

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Попередня реєстрація