Наші французькі канікули - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Наші французькі канікули

Розкішна осінь. Затишні провулки насичені красою та історією. Навколо велична архітектура, а ти з друзями на власні очі пізнаєш світ про який так багато читав у творах Віктора Гюго та Оноре де Бальзака. Це казкова реальність еколендівців, які провели свої канікули втілюючи туристичні мрії. Мандри пролягали через особливі місця, що розпалювали найпозитивніші емоції.

Першою зупинкою став Нюрнберг зі своїм неповторним колоритом: площа Ринок, фонтан із 40 фігур, будинок Дюрера, палац Правосуддя, храми-близнюки, п’ятикілометрова стіна замку Кайзербург та фахверкові будиночки. Таємниче місто, яке відкрило багато секретів, адже тут винайшли кишеньковий годинник і глобус, звідти рушив перший потяг, саме в Нюрнберзі почалася історія Лускунчика та олов’яних солдатиків.

Наступного дня наші туристи неквапливо прогулювалися по столиці провінції Ельзас – Страсбурзі. Вузькі мальовничі вулички завели їх до французького і німецького кварталів та Petit de France (кварталу ремісників). Під час оглядової екскурсії присутні повністю занурились у чарівну атмосферу двотисячолітнього міста. Однак це була тільки зав’язка чудової подорожі, бо далі був Париж…

Якось Ернест Хемінгуей написав: “Париж – це свято, яке завжди з тобою”. Автору легко повірити, адже він провів там свою молодість. Дійсно, коли тільки чуєш назву цього міста, виникають яскраві асоціації: фрагменти кінострічок, запахи випічки, романтичні мелодії тамтешніх музикантів. В той день нашим героям для цієї фантазії достатньо було просто відкрити очі. Щоб побувати майже скрізь, еколендівці обрали автобусно-пішохідну екскурсію і не прогадали. Гранд Опера, великі бульвари, собор Мадлен, острів Сіте, собор Паризької Богоматері, Латинський квартал, Сорбонна, Люксембургский сад, площа Згоди, Єлисейські поля, Тріумфальна арка та звісно ж Ейфелева вежа – фантастична краса, що сотні років оспівується митцями у шедеврах мистецтва. І мандрівники чудово зрозуміли чому… Втомлені, але щасливі наші туристи наважились на вечірню прогулянку на кораблику по річці Сена. Світло ліхтарів старого міста гармонійно зміксувалося з вогниками в очах ліцеїстів.

Якою б вишуканою не була краса Парижа, однак естетичну насолоду завжди варто поєднувати з розвагами. А де найкраще місце у світі для розваг й відпочинку? Звісно ж у Діснейленді. Це чарівна країна, що створена уявою Уолта Діснея. Еколендівці хутко взялися випробовувати себе під час мандрів у часі, польоті до зірок та інших цікавезних атракціонах. І мова не лише про учнів, адже дорослі теж відчули себе дітьми.

Після порції адреналіну всі швидко відновилися й продовжили мандри. Далі шукачів пригод чекала батьківщина художників-імпресіоністів та місце натхнення Флобера, Мопассана, Гюго. Так, це Нормандія. Наша команда відвідала особливі міста: Етрету, Онфлер й Руан. Скрізь простежувалося ідеальне поєднання природних пам’яток й архітектурної спадщини. В той день відомі полотна ніби стали незабутньою реальністю.

Повернувшись до Парижу, герої поїхали до символу королівської влади – Версальського палацу. Тут геть по-іншому сприймаються слова “розкіш”, “блиск”, “помпезність”. Велич перехоплювала дух і дарувала насолоду від перебування. Однак момент – це нетривала річ і прийшов час залишати Францію.

Дорогою до рідного Львова еколендівців чекали ще 2 чудові зупинки: Люксембург та Ерфурт. Люксембург – унікальне місто-фортеця, де на краю скелі всі споглядали захоплюючий пейзаж: вкриті лісом Арденські гори та пагорби, а перед ними шпилі соборів і церков… В Ерфурті наші туристи прогулялися вулицями університетського кварталу, побачили 500-річний дзвін Марії Глоріози і “житловий міст” крамарів Кремербрюке. Приємно помічати, як настільки старовинне місто оберігає свою середньовічну привабливість та магію.
Ця подорож – справжня суміш освіти та культурного натхнення й подарувала всім учасникам незабутні спогади. Здавалося б, на цьому наша жовтнева історія добігла кінця, але учні, освітяни й батьки досі обговорюють поїздку й щедро обмінюються відгуками. Поділимося частинкою вражень і ми 🙂

Ірина Бурдейна, мама ліцеїстів:

“Шкільна поїздка з ЛІЦЕЮ “ЕКОЛЕНД” до Парижу автобусом була справжньою пригодою, яку ми надовго запам’ятаємо!
Поїздка була досить тривалою, але завдяки веселій компанії та захоплюючим іграм час пролетів непомітно. Хочу зазначити, що Оксана Степанівна та організатори подбали про те, щоб ми відчували себе комфортно і сито протягом усієї дороги. Прибувши до Парижу, ми були вражені його красою та атмосферою. Ейфелева вежа, Лувр – кожна визначна пам’ятка розповідала свою історію, а завдяки гідам екскурсія була цікавою і захоплюючою.
Завдяки добре спланованій програмі, ми змогли побачити і дізнатися багато нового, але при цьому залишалось достатньо часу для самостійних прогулянок.
Повертаючись додому, ми ділилися враженнями та обмінювалися фотографіями. Ліцей “ЕКОЛЕНД” завжди організовує цікаві канікули та подорожі, ви найкращі!!!”

Ірина Куревіна, мама ліцеїстів:

“Всім привіт! Нещодавно ми з дітьми повернулися з наших перших Французьких канікул, які нам організував наш улюблений Еколенд. Не віриться, що ми стільки всього нового встигли побачити, адже подорож була надзвичайно цікава. Це і найвідоміші та найгарніші міста Європи, і музеї, і неймовірні екскурсії, і, звичайно, мрія кожної людини – Діснейленд. Наш директор Оксана Степанівна на одній хвилі з еколендівцями і батьками. Я ще раз переконалася, що в нас класні, цікаві, вихованні учні. А компанія батьків виявилася веселою і дружною.
Хоча це моя перша подорож з Еколендом, впевнена, що вона не остання! Чекаю нових пропозицій і усім раджу, адже це нові емоції та враження, які залишаться з вами на все життя!”

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Лабораторія професора Оксигена

Лабораторія професора Оксигена літній пришкільний табір 10 днів 17 – 28. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Любите таємниці та секрети?! Якщо так, то

MIX camp

MIX camp літній пришкільний табір 10 днів 03 – 14. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Літо – пора для повного релаксу, коли багато

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Попередня реєстрація