Приватний дитячий садок: як обрати? - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Приватний дитячий садок: як обрати?

У пошуках найкращого дитячого садка для своєї малечі, як комфортного середовища для успішного розвитку дитини, батькам доводиться аналізувати багато інформації.

  • На що варто звертати увагу?
  • Як не помилитись з вибором?
  • Як відшукати серед сотні закладів той, де малечі буде дійсно добре і де про неї будуть дбати?

Ми сформували чек-лист з 10 основних критеріїв,  які допоможуть обрати простір, відкритий до інновацій та адаптований до потреб дитини (критерії систематизовано на основі поширених питань від батьків, які обирали дитячий садочок “Еколенд”).

  1. Ліцензія на здійснення освітньої діяльності та цінності закладу.

Обов’язково з’ясуйте, чи акредитовано дитячий заклад? Коли видано ліцензію? Досвід роботи як додаткова перевага. Ознайомтесь з цінностями садка – вони мають співпадати з вашими.

  1. Окреме приміщення, власна озеленена територія з ігровими та спортивними майданчиками.

Достатньо багато часу діти повинні проводити на свіжому повітрі – прогулянки, заняття, руханки тощо. Чудово, якщо в закладі для всіх активностей просто неба багато простору, який відокремлений від іншої інфраструктури.

  1. Зонування простору для ігор і дозвілля, для навчання й розвитку, для сну та відпочинку.

При виборі приватного садка скористайтесь опцією “презентаційна екскурсія” й обов`язково ознайомтесь, як виглядають приміщення групи, чи наявні в ньому окремі зони, наскільки вони світлі та комфортні. Тут ваша дитина буде проводити чимало часу, то ж простір повинен бути максимально комфортним й ергономічним.

  1. Безпека. Нагляд. Укриття.

Безпека – одна з базових вимог сьогодення. Важливо, щоб дитячий садок мав власне укриття з двома і більше виходами, обладнане меблями, запасом води, їжі, медикаментам та штучним освітленням. Орієнтуйтеся на затяжні повітряні тривоги, то ж в сховищі мають бути матеріали для занять, ігри й іграшки діткам усіх вікових груп.

Безпека території садка теж надважлива: відгороджена від інших будівель, закрита, з охороною та бажано під відеоспостереженням.

 

  1. Харчування.

Зазвичай, дошкільні заклади практикують дві моделі організації системи харчування: власну кухню, або кейтеринг. Яка краща? У кожної свої переваги, проте додаткові бали можна доплюсувати дитячому садку з власною кухнею, коли заклад відповідає за всі процеси приготування страв – від закупівлі якісних продуктів до сервірування столу. Кількість прийомів їжі повинна бути не менше 4 (основні та перекуси). Якщо у раціоні вашої дитини мають переважати страви з певними інгредієнтами (безлактозні, безглютенові тощо), слід врахувати і цей фактор при оцінці системи харчування закладу.

  1. Формат навчання, освітні програми. Англійська мова.

Для формування особистості найважливіше підтримувати баланс у забезпеченні фізичного, психічного, інтелектуального та творчого розвитку з дитинства. Чудово, якщо у дитячому закладі дбають, щоб кожній дитині було цікаво творити, досліджувати, експериментувати, моделювати, креативити, наповнюючи себе новими емоціями, враженнями і знаннями.

Формат занять повинен змінюватись у залежності від типу активностей: від інтерактивних до інтегрованих, від фронтальних до індивідуальних, від комплексних до сюжетно-динамічних тощо.

Англійська мова сьогодні – must have з раннього віку, то ж варто обирати садок, де в атмосфері білінгвальних занять діти легко й гармонійно занурюються у мовне середовище.

 

  1. Професійна команда молодих, креативних і натхненних педагогів. Адаптація до садка.

Місія педагога надважлива – зацікавити дитину та стати її другом. Часто вихователь / вихователька проводить з малюком більше часу, ніж батьки. То ж разом з вибором садка обирайте педагога, який є частиною вмотивованої команди. Познайомтесь з наставником, поспілкуйтесь, поспостерігайте за його комунікацією з дитиною.

Різні діти по-різному освоюються у новому середовищі, відповідно потребують різного підходу й до перебування в незнайомому колективі. Важливо, щоб у дитячому закладі були апробовані методики лагідної адаптації малят.

  1. Супровід фахівців (лікар-педіатр, дитячий психолог, логопед, фізичний реабілітолог).

При виборі приватного дитячого садка обирайте заклад, в якому окрім вихователя, з дитиною комунікуватимуть інші спеціалісти. Мова не лише про заощадження часу, коли малюк під час відвідування дитячого закладу може отримати професійне коригування мовлення, поведінки, фізичного стану тощо, але й про те, що фахівець має змогу в динаміці спостерігати за результатами малечі в процесі групових та індивідуальних занять.

 

  1. Вибір гуртків і студій. Майстерки й тематичні вечірки.

Можливість додатково розвивати здібності маленьких дослідників й відвідувати гуртки в дитячому закладі – чудова опція економії часу батьків і вільного вибору дитини. Варто придивитись до приватного садка, який пропонує власне вибір різних активностей, щоб дитина мала змогу спробувати декілька та знайти оптимальну для себе.

Найбільше в садку діти люблять різні івенти і, коли в закладі їх вдосталь – не вагайтесь! Якщо дитина може перевтілитись в улюбленого казкового персонажа,  познайомитись з Сантою, Спайдерменом чи Посіпаками, вирушити у мандрівку навіть за межі планети, або власноруч створити найкращий подарунок для мамусі з татком – ці емоції назавжди!

  1. Підготовка до школи.

Дитячий садок – перша сходинка в освіті дошкільнят. Важливо, щоб необхідні для школи вміння (лічба, склади, підготовка руки до письма, читання) поряд з іншими навичками (командна робота, черговість виконання завдання тощо) – були частиною занять. Ваш малюк впевнено крокуватиме освітніми стежками, якщо отримає в дитячому закладі гарний старт.

Чому серед критеріїв не вказана вартість відвідування приватного дитячого садка? Без сумніву, цей фактор має велике значення, проте ним не варто керуватись як найбільш важливим. Уявіть, що за кожен з критеріїв чек-листа ви ставите в уяві максимальну кількість балів (до прикладу, 10 за 10-бальною шкалою). Якою має бути вартість садка, який отримав 100 балів? Точно не такою самою як вартість садка, який ви оцінили у 40, 50 чи 60 балів.

Найважливіший фактор – атмосфера закладу та емоції дитини. Успішного вам вибору!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Лабораторія професора Оксигена

Лабораторія професора Оксигена літній пришкільний табір 10 днів 17 – 28. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Любите таємниці та секрети?! Якщо так, то

MIX camp

MIX camp літній пришкільний табір 10 днів 03 – 14. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Літо – пора для повного релаксу, коли багато

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Попередня реєстрація