Вчити чи бавити?! Досвід вчительки початкових класів Школи "Еколенд" - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Вчити чи бавити?! Досвід вчительки початкових класів Школи “Еколенд”

Мотивувати дітей вчитися щороку стає дедалі непросто. Це виклик не тільки для вчителів, але й для батьків. Хоча від народження кожен з нас має величезний потенціал до навчання та пізнання. Учні перенасичені інформацією з інтернету, тож не розуміють чому та для чого потрібно ходити у школу і здобувати знання.

Пріоритетом для мене, як вчителя молодшої школи, є ігрові методики. Звісно, навчатися читати, писати, рахувати – незавжди цікаво. Але, на мою думку, все дуже індивідуально та залежить від майстерності педагога. Особисто моя візія – навчати так, щоб діти отримували задоволення від процесу і з натхненням виконували всі завдання.

Володимир Сухомлинський писав: “Гра – це величезне світле вікно, крізь яке в духовний світ дитини вливається життєдайний потік уявлень, понять про навколишній світ. Гра – це іскра, що засвічує вогник допитливості”. Вважаю, що саме вона дає можливість дітям ставати творчими, вмотивованими та креативними.

Під час уроків я застосовую різні дидактичні ігри, в тому числі з цеглинками lego, які розвивають у дітей логіку і мислення, творчі здібності, формують вміння комунікувати, толерувати один до одного, навчають ефективно працювати в команді тощо.

У моєму педагогічному портфоліо безліч нестандартних підходів викладання, таких як: кейс-уроки, бінарні уроки, уроки-екскурсії, уроки-квести, уроки-досліди, уроки-брейн-ринги, quiz-уроки, проєктні роботи та ін.

Діти вкрай потребують, щоб з ними говорили на рівних, як з дорослими. Вони дуже цінують комфортну й довірливу атмосферу з вчителем. Тож я активно працюю над тим, щоб мої учні вірили у себе та наполегливо долали усі виклики, а ще не боялися помилятися, бо це теж своєрідний інструмент навчання.

Гаджети… Як сьогодні без них?! Для пошуку потрібної інформації та ефективної роботи в групі часто дозволяю дітям користуватися мобільними телефонами й планшетами. Це дає можливість активно і продуктивно працювати в команді, вчить домовлятися між собою, розподіляти обов’язки, креативно та творчо підходити до виконання завдань.

У моїй практиці ніколи не виникає дискусійне запитання: “Вчити чи бавити?” Адже досвід допомагає мені майстерно інтегровувати ці два процеси задля організації захоплюючого та продуктивного освітнього процесу у Школі “Еколенд”. І, скажу вам відверто, моїм учням – до вподоби. І для мене це найважливіше.

Марина СМОТРАКОВА,
вчителька початкових класів
Школа “Еколенд”

2.5 2 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Лабораторія професора Оксигена

Лабораторія професора Оксигена літній пришкільний табір 10 днів 17 – 28. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Любите таємниці та секрети?! Якщо так, то

MIX camp

MIX camp літній пришкільний табір 10 днів 03 – 14. 06. 2024 (9.00-17.00) для дітей 6-10 років Літо – пора для повного релаксу, коли багато

ЕКО-ПРИКРАСИ ДО ВЕЛИКОДНЯ ПО-ЕКОЛЕНДІВСЬКИ

Якими прикрасами Ви декоруєте оселю до Великодніх свят? Наші діти в Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” знають про великоднє оздоблення чимало, адже щороку активно беруть участь у

Попередня реєстрація