Агроосвіта і сучасна школа: нові перспективи для учнів - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Агроосвіта і сучасна школа: нові перспективи для учнів

Агропромисловий комплекс України стрімко розвивається, впроваджуючи новітні технології, тому є потреба у фахівцях, які зможуть координувати й очолити цей процес. Адже аграрництво – це не лише про сіяння, обробку та збирання зернових, овочів чи фруктів. У цій сфері теж є професії директорів, менеджерів, маркетологів, дизайнерів, біологів, екологів, IT фахівців, логістів, водіїв новітньої комп`ютеризованої техніки тощо. Тут також вирує величезний ринок, де відбувається збут врожаїв, купівля техніки, добрив та ін. Тому можливості, зважаючи на аграрну спрямованість нашої країни, у цій сфері дуже потужні. Молоде покоління потрібно лише зацікавити сучасним сільським господарством, допомогти їм визначитися з майбутньою кар’єрою, а головне, продемонструвати, що воно – це неосяжне поле інновацій, розвитку кар’єри, креативності та можливостей для самореалізації в багатьох різних професіях.

Впродовж 3 місяців вчителі ЛІЦЕЮ «ЕКОЛЕНД» Віра Деревенна і Марія Бойко навчалися у команди тренерів ГО «СвітоСвіт». Еколендівці успішно пройшли всю програму курсів підвищення кваліфікації «Інноватори профільної середньої освіти: підготовка вчителів курсу «Агросфера».
Педагоги знайомилися з основами сучасного аграрного сектору України, напрямами, можливостями та перспективами його розвитку; опановували базові принципи та методики впровадження курсу «Агросфера»; систематизували отримані знання й навички застосування сучасних методик; отримали методичну підтримку від експертів аграрної сфери тощо.
Тісна співпраця загальноосвітніх закладів, місцевих громад і аграрного бізнесу відкриває перед учнями нові перспективи. Школярі отримають змогу ознайомитися з цікавими професійними можливостями, які може надати їм аграрна галузь, це також буде додатковою мотивацією для поглиблення знань у цій сфері. Агроосвіта в Україні повинна вийти на суттєво новий рівень, стати популярною серед молоді.

Впровадження курсу “Агросфера” у шкільну програму – це важливий крок до збільшення знань населення про агрокультуру і сільське господарство, та найважливіше – покращення якості життя людей та конкурентоспроможності України як цілісної країни.

Марія БОЙКО
Віра ДЕРЕВЕННА,
тьютори
ЛІЦЕЮ “ЕКОЛЕНД”

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

Попередня реєстрація