7 днів у компанії Lego - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

7 днів у компанії Lego

Третій шкільний місяць стрімко летів вперед. І поки педагоги завершували моніторити знання, планували передріздвяні заходи та мандрівки, простір Ліцею наповнювали унікальні кольорові авторські проєкти. Ніби й нічого особливого, просто ще один цікавий тиждень в ЕКОЛЕНДі. А ось і ні. Адже усі 7 днів діти провели у компанії барвистих цеглинок Lego: на перервах і уроках, в турнірах і проєктах, гуртом і наодинці, офлайн і у всесвітній павутині. Цілий тиждень з улюбленими іграми, що може бути краще? Навіть повітряним тривогам не вдалося зіпсувати lego настрій еколендівців.

Все розпочалося з виставки дитячих lego-ідей. Завдання водночас просте, та кожен учень прагнув вразити усіх своєю роботою: фантастичні замки, космічні шатли, роботизовані машини, швидкісні боліди, бетмобіль…. доведеться довго усе перелічувати 🙂

Цього ж таки дня стартували уроки з lego, під час яких вчителі застосувати його як навчальний інструмент: розбирали з ним будову слів, на заняттях іноземних мов підбирали правильні закінчення, на математиці просто рахували чи складали вежі. А ще програмували у середовищі Lego через “Bits&Bricks”. Я досліджую світ, читання і навіть письмо – наші педагоги ґрунтовно накреативили у цьому керунку і lego цеглинки з легкістю доповнили уроки учнів усіх початкових класів.

А що ж там у старшокласників? Діти пірнули у LEGO Digital Designer (LDD), програму, яка відкриває світ шалених можливостей створення 3-D моделей. Усі проєкти відзначилися креативністю та неординарністю.

І, звісно, масштабний 4 денний турнір між учнями паралельних класів молодшої школи. Діти навмання обирали тему дня зі скриньки ідей і команди від класів мали у зазначений час втілити їх відповідно до взірців. В той час друзі-однокласники активно підтримували своїми оплесками, мотиваційними вигуками тощо. Чудовим подарунком у тиждень lego для творчих еколендівців стала майстерка з миловаріння. Як гадаєте, яке мило діти тут фантазували? Саме так, у формі цеглинок lego. А на завершення ще й запальна шоу-подія – тематична lego-вечірка для учнів початкової школи.

До речі, примітно, що батьки наших учнів теж занурилися разом з ЕКОЛЕНДом у lego світ. І на день народження сина, який випав у цей тиждень, пригостили однокласників унікальним тортом у стилі lego. Дякуємо Вам за причетність😉.

Чому ж стільки уваги у Ліцеї до Lego?

Перш за все тому, що це крутий освітній ігровий інструмент. Кольорові цеглинки дають змогу дітям втілювати свої фантазії, вчать продуктивної командної співпраці, розвивають дивергентне мислення, уяву, просторове бачення, самоконтроль, ментальну гнучкість, оперативну пам’ять тощо.
Педагогу з ними так легко урізноманітнити будь-який урок, зацікавити новою темою, створити незабутні враження та ін. Учням у невимушеному творчому середовищі налагодити спільну комунікації, покреативити, відпочити, змінити діяльність тощо.
Універсальність гри з lego ще й у тому, що, щоб Ви не вигадали – це завжди буде сприйматися школярами із захватом, а сама присутність кольорових цеглинок в їх руках – шалене щастя й налаштування на чудові емоції.

Ліцей “ЕКОЛЕНД” понад 5 років практикує уроки з lego. Такий тривалий досвід свідчить про те, що заняття з цеглинками завжди чудово відгукуються в усіх школярів й педагогів.

Освітянська команда,
Ліцей “ЕКОЛЕНД”

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

Попередня реєстрація