Чому діти щасливі у Школі "Еколенд" - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Чому діти щасливі у Школі “Еколенд”

Чи звертали Ви увагу, коли обирали школу для своєї дитини, на її архітектуру? В навчальному процесі все має значення у тому числі як зовнішній, так і внутрішній стиль будови, який теж впливає на всебічний розвиток учнів.

Спочатку визначимо про що йтиме мова. Зовнішнє архітектурне середовище – це все, що оточує, коли виходимо за двері школи (будівля, двір, наявність зелених насаджень, зон відпочинку, можливості сховатися від дощу та інше). Внутрішнє – наповнення будівлі (меблі, класи, колористика, освітлення і навіть укриття тощо).

А тепер зверніть увагу на архітектурне середовище Школи “Еколенд”: поєднання круглих ліній (наша куля), коротких і довгих прямих (основний корпус закладу). Чи подобається Вам це мистецьке проєктування? Є безліч досліджень про те, що ми сприймаємо архітектуру приблизно так, як і людей. Тобто, будівлі, якими захоплюємося – це версії людей, яких любимо. Вміння проводити паралелі між формою, структурою, кольором і оточенням таке досконале, що кожен з нас здатний вивести характер із найскромнішого об’єкта. До прикладу, розглянемо лінію: пряма символізує когось стабільного, хвиляста – спокійного, а зазубрена – збентеженого. Архітектура Школи вдало поєднує вигнуті (хвилясті) лінії кулі, де дитина може підсвідомо відчути легкість, спокій, грайливість з прямими, що символізують логіку, серйозність і стабільність, а саме це й необхідно для навчального процесу.

Коли Ваша дитина потрапляє на територію Школи, що вона відчуває спершу? Безпеку, адже простір освітнього закладу – тихий, світлий, закритий, під охороною й відеоспостереженням. Згідно піраміди Маслоу, лише після відчуття безпеки у малюка виникає потреба у спілкуванні, самоідентифікації та втіленні в життя власних мрій. Прямі лінії класів створюють атмосферу, яка надихає на швидке засвоєння матеріалу. Наявність сферичного простору є незамінним розслабляючим доповненням для відновлення сил.

Вплив кольору теж важливий в контексті формування цілісної особистості. Основні кольори ЕКОЛЕНДу − бірюзовий та фіолетовий. Перша барва – унікальна і підходить всім: гіперактивних дітей заспокоює, а несміливих – наповнює енергією. Загалом, бірюзовий є кольором гармонії, спокою, балансом та вдосконаленням внутрішньої енергії. Фіолетовий символізує мудрість, шляхетність, творчість й натхнення. За результатом досліджень виявлено, що останній дозволяє зосередитися та продуктивно розмірковувати, він поєднує тіло і дух, матеріальні й духовні потреби.

Поняття щастя суб’єктивне для кожного з нас, водночас, усі ми прагнемо бути щасливими і робимо максимум у цьому керунку для власних дітей. Факторів щастя багато і один з них – архітектурне середовище, яке в Школі «Еколенд» звеличує цінності, важливі для навчання дитини. Через форми, матеріали та кольори передаються такі риси, як інтелект, спокій, доброта, гармонія, дружелюбність, сила, творчість та вишуканість.

Гармонійне архітектурне середовище – запорука щасливої дитини!

Нонна Липецька,
дитячий психолог за напрямком «Арт-психотерапія»
Школи “Еколенд”,
експерт з впливу архітектури
на суб’єктивне благополуччя людини,
член Національної Психологічної Асоціації,
член ВГО «Арт-терапевтична асоціація»

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

Попередня реєстрація