Чи потрібно віддавати дитину на "Підготовку до школи"? - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Чи потрібно віддавати дитину на “Підготовку до школи”?

  Ще рік й Ваш дошколярик помандрує у свій перший клас. І незалежно, чи відвідує малеча дитячий садочок, чи зростає вдома, до школи обов’язково слід готуватися. Перш за все, щоб мінімізувати стрес. Якби там не було, та у першому класі діти отримують нові обов’язки, знайомляться з правилами поведінки школярів, стають частинкою групи незнайомих однолітків, вчаться давати раду знанням та здобувають практичні вміння й навички. Якісно впоратися з цим значно легше підготовленим хлопчикам та дівчаткам. А особливо, коли усе супроводжує ще й різноманіття  емоцій та нових вражень.

    Виховуєте дитину вдома, не обмежуйте її прагнення до соціалізації: оберіть цікавий гурток, студію чи секцію. Краще поруч з домівкою, так Вам буде найзручніше відводити малюка на заняття. Важливо, щоб дошколярик вчився взаємодіяти з іншими дітками, фантазував спільні ігри, вирішував конфлікти тощо. Тобто, послідовно, у звичному для себе ритмі напрацьовував певні моделі поведінки у колективі.

       Прийняли рішення підшукати програми “Підготовки до школи”, будьте уважні: краще таке навчання розпочати за рік до школи, ніж за кілька місяців. Перш за все тому, що пролонгована програма дає змогу педагогам більше часу виділяти саме для м’якої емоційної адаптації в новому середовищі й ритмі. Натомість, у програмі-екстернату (умовно, Підготовка до школи за 3 місяці) 98% часу розраховано саме для навчального процесу, бо встигнути потрібно дійсно багато всього.

   Вдома теж обов’язково слід бавитися “у школу”: шукати рішення суперечливих міжособистісних ситуацій, розв’язувати усілякі логічні завдання, моделювати шкільні ситуації тощо. Та будьте обачні з власним досвідом. Намагайтеся шкільне навчання подавати дитині якомога неупереджено, без надто позитивних та негативних емоцій. Адже, відколи Ви були учнем/ученицею, школа усе ж таки змінилася.

    До речі, якщо шукаєте комплексну програму “Підготовки до школи”, запрошуємо на 2разову та 3разову до Школи “Еколенд”. Старт навчання вже з вересня, тож часу для м’якої адаптації у нас буде вдосталь. Крутою перевагою програми є й те, що дошколярики навчаються у стінах реальної школи і ще за рік до свого першого класу стають активними учасниками учнівського життя. Під час повітряних тривог діти перебувають в облаштованих укриттях з двома виходами, де продовжують бавитися та цікаво проводити час.

      Яке б рішення Ви не ухвалили: готувати дитину до школи вдома чи відвідувати програму “Підготовка до школи”, воно буду єдиним правильним. Адже в реаліях сьогодення безпека понад усе.

Ваша Школа “Еколенд”



ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

Попередня реєстрація