Від вирощування мікрогріну до виховання екосвідомого майбутнього - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Від вирощування мікрогріну до виховання екосвідомого майбутнього

Про турботливе ставлення до природи з дітлахами в Дитячому садку “Еколенд” розмовляємо з наймолодшого віку. І в навчанні, і в дозвіллі поступовими кроками навчаємо малят дбати про довкілля у той спосіб, в який їм це під силу.

Бути “еco-friendly” – це не лише вимога часу, це спосіб життя й мислення, знання і вміння, якими можемо і повинні ділитись.

Екосвідомість дітей формують щоденні еколендівські звички, серед яких сортування сміття, догляд за рослинками на підвіконні та на овочевих грядках, повторне використання паперу, пластику, предметів одягу в екопроєктах, майстрування годівничок для пташок тощо.

Розвивати дитячу ековідповідальність допомагають ахатинські равлики, що мешкають в садочку. Їм подобається увага малят, веселі ігри та хрумкі морквини, якими їх пригощають. Щоранку вони енергійно висувають з міцних хатинок ріжки, таким чином натякаючи маленьким дослідникам як сумували за ними. А дітлахи знають, що треба перевірити чистоту равликових помешкань, запропонувати їм прогулянку на свіжому повітрі або до спортивної зали, та й не забути про смаколики.

Незалежно від пори року на підвіконні в кожній садочковій групі зеленіє мікрогрін – потужне джерело вітамінів та мікроелементів. І невід’ємна складова смаколиків за обіднім столом.

Вирощують мікрозелень маленькі еколендівці власноруч та мають вже чималий досвід садівництва. В якості домівок для зернят повторно використовують пластикові й скляні посудини, й навіть взуття залучають до цієї відповідальної місії.

В рамках екопроєкту “Мікрогрін – цілий рік!”, для отримання ґрунтовних знань й умінь з пророщування паростків, залучаємо фахівців. Один з експертів, власник зеленої мікроферми, поділився з малятами таємницями створення компактних вітамінних боксів.

На екокилимках з льону та на кокосовому субстраті маленькі дослідники висівали крихітні насінини чіа, базиліку, люцерни, гороху, турботливо й почергово поливаючи майбутній урожай. Експерт розповів малятам, що найціннішими є паростки рослинних культур протягом перших 7-14 днів, тоді в них концентрується максимум вітамінів. Така мікрозелень справедливо називається екологічною, адже не встигає увібрати в себе шкідливі домішки з довкілля.

Екопроєкт триває, а з ним і знайомство дітлахів з чималенькою родиною зелених паростків. У мікрогріна багато родичів, наприклад, брати-проростки, які треба вживати разом з корінцями, чи бебі-зелень – старша сестра, яку треба вирощувати не менше місяця.

Протягом року дітлахи висаджуватимуть різні сорти культур – редиску, руколу, соняшник, пшеницю, цибулю, капусту, буряк, проте найбільше полюбляють смакувати паростками гороху за його свіжо-солодкий смак.

Щодня заглядають наші малята в контейнери з мікрозеленню, поливають кожну зернину, стежать, щоб не було забагато води чи замало світла. Надихаються змінами, що відбуваються в зелених боксах – ось ще вчора ця насінина лишень випустила пагінчик, а вже сьогодні таких як вона усе підвіконня.

Великі зміни розпочинаються з маленьких та впевнених кроків, з корисних звичок, щоденної праці та екотолерантності.

Вирощуючи з маленьких зернин зелені паростки рослин, вирощуємо в собі вміння турбуватись про навколишній світ, про своє майбутнє.

 

 

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

Попередня реєстрація