Йдемо в садок: як уникнути стресу і для дитини, і для всієї родини - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Йдемо в садок: як уникнути стресу і для дитини, і для всієї родини

Малятко подорослішало і ось на сімейній нараді вирішено розпочати пошук дитячого садка. Цей крок важливий для всієї родини, то ж до зустрічі з новим середовищем необхідно готуватися заздалегідь.

Адаптація дитини до садка відбувається на трьох рівнях – фізичному, емоційному й соціальному. Кожен з цих аспектів потребує підтримки і ретельної уваги.
Насамперед пристосуйте домашній режим малечі до розпорядку у садку, намагайтесь дотримуватись його і у вихідні дні.

Доповнюйте прогулянки на ігрових майданчиках відвідинами дитячих свят, зустрічами з іншими дітьми та дорослими, поступово збільшуючи час комунікації та досвід спілкування. Практикуйте веселі ігри та забавлянки, читання книжок, в яких герої вчаться знаходити нових друзів й разом долають перешкоди.

Похід до садка – перші кроки дитини у самостійне життя, перші розлуки з батьками. До початку відвідування дитячого закладу можна практикувати короткі прощання з малечею (на роботу, в гості, до крамниці), щоб процес звикання до нових змін був поступовим.

Багато розмовляйте з синочком чи донечкою про те, які цікаві та захоплюючі заняття відбуватимуться у садку, скільки нового дізнаватимуться і навчатимуться в колі однолітків, які неймовірні пригоди чекатимуть їх щодня.

І ось перший день в садку: малюк міцно тримає вашу руку, налякано озирається довкола, а у вас мільйон питань – як правильно пояснити, що мамусі чи таткові потрібно йти? що робити коли дитина почне плакати? чи зможе вихователька потурбуватись про малюка так як ви? з якого часу можна залишати малюка в садку більше ніж на годину? як допомогти малечі з істериками? чи варто кожного разу після відвідування садка купувати дитині іграшки? скільки триватиме адаптація? з ким можна порадитись і розповісти про свої страхи й очікування?

Процес адаптації кожної дитини до нового колективу, нових правил – індивідуальний, залежить від особистості, мікроклімату вдома, рівня самообслуговування, соціалізації та інших факторів. Щоб мінімізувати емоційні кризові моменти для дитини на початкових етапах відвідування дитячого садка, можна скористатись кваліфікованою консультацією дитячого психолога. Важливо враховувати вік та рівень розвитку дитини, стан здоров’я, взаємини і виховання в родині, ігрові навички, емоційні залежності й прихильності, контактність тощо.

В Дитячому садку “ЕКОЛЕНД” запроваджено авторську методику м’якої адаптації малюків до нового середовища, їхнього поступового залучення до спілкування з іншими дорослими й дітьми.
Пропонуємо до 25 червня заповнити реєстраційну форму усім бажаючим та отримати разом з малечею запрошення на безкоштовну консультацію до практичного психолога.

Наш фахівець під час спілкування та спостереження за дитиною проведе діагностику її психологічної готовності і складе детальний план адаптації, порадить і батькам, і вихователям як у кожному конкретному випадку допомогти та підтримати дитину. Бо ж найважливіше – емоційно-психологічний комфорт малечі!

 

Після заповнення реєстраційної форми ми сконтактуємо з вами та узгодимо зручний для вас час візиту на консультацію до дитячого психолога.

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Попередня реєстрація