Найзачитаніші онлайн-додатки вчителів початкових класів - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Найзачитаніші онлайн-додатки вчителів початкових класів

Серед важливих напрямків розвитку світового освітнього процесу почесне місце відведено онлайн-платформам. Завдяки їм вести навчальний процес значно цікавіше, легше та доступніше. Зачасту, у таких ресурсах можна і створювати, і використовувати вже готовий інтерактивний матеріал (тести, вікторини, навчальні ігри тощо), що трішки спрощує роботу педагога. В той же час онлайн-платформи впливають на якість сприйняття, розуміння та засвоєння знань, а це додає плюсів мотивації до навчання учнів.

Освітні програми, ігри та додатки вже з перших класів трансформують процес пізнання у захоплюючу пригоду. Майже кожен вчитель має своїх фаворитів серед онлайн-інструментів. Зупинюся на найвживаніших у початкових класах :

VCHY.COM.UA – це платформа, яка дає змогу в інтерактивному форматі вивчати математику. Усі завдання тут розроблені у стилі забавок, що викликає додаткову цікавість до вивчення дисципліни. Програма початкової школи розділена на взаємопов’язані завдання – від простих до більш складних. Система працює таким чином, щоб учні вивчали матеріал поступово і мали змогу опрацювати усі теми. Виконуючи вправи послідовно, школяр нічого не прогавить та якісно засвоїть нові знання. Якщо учень розв’язує завдання правильно, він отримує похвалу і переходить до наступного. Коли ж трапляються труднощі, дітям пропонується знайти відповіді на навідні питання, які допомагають правильно розв’язати приклади/задачі.

LEARNING.UA – найбільша освітня онлайн-платформа. Тут зібрано цікаві задачі, ігри, завдання тощо, які розроблені за вимогами міжнародних та українських стандартів освіти. На сайті розміщені інтерактивні завдання з математики, української та англійської мов для дітей дошкільного і шкільного віку. У безкоштовній версії малята щодня мають змогу виконати одне завдання без доступу до правильної відповіді. Також програма пропонує ускладнені вправи різних типів.

WORDWALL – платформа, яка допомагає легко створити власні навчальні ресурси (вікторини, ігри зі словами, вправи на співставлення та ін.). Вправи можна відтворювати на телефоні, комп’ютері або інтерактивній дошці. Усе це створюється за допомогою шаблонів, наприклад, у форматі вікторин і кросвордів. Вміст готової вправи можна відредагувати відповідно до своїх уроків і стилю навчання. Є текстовий редактор, який дає можливість використовувати різні шрифти. Ігрові вправи Wordwall можна застосовувати як домашнє завдання чи тренажер для повторення.

Онлайн-платформи урізноманітнюють та осучаснюють процес навчання, підвищують рівень уваги та активності учнів, а також сприяють розвитку їх логічного мислення. А ще вони дуже подобаються маленьким еколендівцям.

Наталія Демчина,
тьютор
ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД”

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Попередня реєстрація