Практика HANDMADE у дитячому Садочку: чому це - важливо - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Практика HANDMADE у дитячому Садочку: чому це – важливо

Якщо Ваш малюк відвідує Дитячий садочок “ЕКОЛЕНД”, очікуйте у своїй домівці безліч різноманітних творчих проєктів, так кажуть батькам під час першого знайомства із закладом:) Усі ці вироби дитя творитиме власноруч, чим систематично тішитиме та часто дивуватиме рідних.

І таким досягнення слід невимовно радіти. По-перше, коли діти самі щось творять – це сприяє розвитку їх внутрішнього світу, естетичному смаку, покращує настрій та заспокоює. А ще є чудовим способом проявити свою індивідуальність та світобачення. По-друге, handmade вироби супер популярні і стануть чудовим подарунком для найрідніших, адже люди завжди цінували ручну роботу.

Усім дітям дуже подобається ліпити, малювати, робити аплікації, тому – це ще й чудовий спосіб втілити їх творчий потенціал.
Хендмейдити можна по-різному із застосуванням багатьох технік: декупаж, скрапбукінг, квілінг, печворк, ручний розпис по тканині, миловаріння, флористика, макраме тощо. Але вимоги до організації процесу в усіх однакові.

Спочатку, завчасно подбайте про наявність необхідних інструментів та матеріалів для роботи. Важливо, щоб під час заняття була позитивна емоційна атмосфера, дітки мають почуватися зручно, вільно та натхненно. Тематику handmade можна підбирати відповідно до пір року. Восени варто займатися флористикою, аплікаціями, штампуванням овочами тощо. Взимку запропонуйте малятам виготовити ялинкові прикраси, різдвяні сувеніри, декоративні прикраси для новорічного столу та ін. Навесні – розмальовуйте писанки, творіть подарунки матусям до Дня матері, збирайте квіткові букети… Обов’язково обговоріть з малятами майбутню роботу заздалегідь.

Спільна творча діяльність дає змогу зміцнити стосунки “малюк – вихователь”, або ж “дитина – батьки”, вони наче переходять на вищий рівень. А це покращує взаєморозуміння, вчить допомагати один одному. Після завершення роботи слід оцінити творчий проєкт. Основний акцент зробіть не на охайність і правильність виконання технічних прийомів, а на оригінальність роботи, похваліть креативну фантазію малюка.
Handmade – це чудова нагода стимулювати у дитина розвиток творчості, виховати почуття смаку, можливість долучити до цікавого, приємного та корисного заняття, спонукати до втілення своїх ідей. Обов’язковою умовою успішної творчості є особистий приклад дорослих. Саме вихователі та батьки повинні показати, що для розв’язання проблем можна знайти багато різних способів.

Вироби ручної роботи є також чудовим прикладом висловити свої почуття й можливістю заглянути у внутрішній світ, адже діти не все вміють виразити словами. Такі проєкти дуже делікатно передають емоції маленьких творців, їхні тривоги та бажання. Обов’язково звертайте увагу на те, чи підходить дитині той чи інший вид творчості.
В жодному разі не змушуйте малюка щось робити, шукайте те, що його зацікавить і буде приносити задоволення, адже у кожному захований маленький митець.

Олена Лужна,
вихователька
Дитячого садка “ЕКОЛЕНД”

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

Попередня реєстрація