Як полюбити школу? Поради для батьків майбутніх першокласників - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Як полюбити школу? Поради для батьків майбутніх першокласників

Давайте знайомитися ? Я – Марина Петрівна, вчителька 1 класу Школи “ЕКОЛЕНД”. Сьогодні розкажу вам про адаптацію малюків до нової ролі, до незнайомих людей та нового освітнього закладу і як усе це відбувається в нашій Школі.

Коли хлопчики/дівчатка вперше потрапляють до ЕКОЛЕНДУ, чи до іншого освітнього закладу, в їх житті відбувається дуже багато змін: нові знайомства, нові стосунки, нові обов’язки, навіть харчування не таке, як вдома. У дитини, фактично, кардинально змінюється життя, адже починає підпорядковуватися навчанню, шкільним справам і турботам. Оскільки місія, нас вчителів, не лише навчити, але й створити для учня сприятливу атмосферу для засвоєння знань, вже з першого дня я активно працюю зі своїми маленькими еколендівцями над довірою, формуванням дружніх відносин, взаємною зацікавленістю, бажанням слухати та чути один одного, висловлюватися без страху тощо.

Ось тому перший місяць навчального процесу багато уваги приділяю знайомству, коротким розповідям про себе, про власні захоплення, улюблені ігри, домашніх улюбленців тощо. Адаптація дитини до школи відбувається не день і не тиждень. Це досить тривалий процес, який пов’язаний із значним напруженням всіх систем організму. Лише через 5-7 тижнів поступово підвищуються та стають більш стійкими показники працездатності малюка, у нього спадає напруга та тривожність. У Школі “ЕКОЛЕНД” процес адаптації першокласників відбувається доволі швидко та успішно.

Дуже важливу роль у цій справі належить мамі й татові. Шановні батьки, у такий непростий період, малюк потребує від вас особливої підтримка. Отож, щонайменше 4 лайфхаки будуть вам в поміч!

  • Перш за все, зберігайте спокій і впевненість у тому, що все буде добре. Пам’ятайте, що своїм настроєм й думками ви формуєте в дитини установку на майбутнє навчання у школі. Ніколи не лякайте дитину навчальним закладом чи можливими невдачами в навчанні. Демонструйте їй свою впевненість. Дайте відчути ваш спокій та віру в неї.
  • Формуйте у дитини позитивне ставлення до школи і вчителів, але, водночас, будьте чесними. Не варто ідеалізувати школу, говорячи, що там завжди буде весело, цікаво, захоплююче. Треба говорити правду про можливі труднощі, про необхідність слухати вчителя, виконувати вказівки, завдання, які інколи не подобаються. Водночас, обов’язково наголошувати на тому, що дитина зі всім впорається і все буде добре.
  • Пам’ятайте про режим дня. Вчасно приводьте дитину на уроки. Це сформує у неї відповідальність.
  • Намагайтеся говорити про школу та вчителів лише на позитиві. У такому віці діти формують свою думку, своє враження про щось нове (у тому числі й про школу) на основі висловлювань і ставлення батьків. Навчіть малюка самостійно дбати за собою: переодягатися, перевзуватися та складати речі на своє місце. Це формує у школяра самостійність та впевненість у собі.

Підтримуйте свою малечу в усіх її починаннях та стараннях і обов’язково говоріть, що все буде чудово!

Марина Смотракова,
вчителька молодших класів
Школи “ЕКОЛЕНД”

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Попередня реєстрація