Адаптація після карантину - ЕКОЛЕНД

Дитячий садок

Набір від 2 років
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

Школа / Садок

Набір 0-4 класи
вул. Плугова, 12

ЛІЦЕЙ

Набір 0-11 класи
вул. М. Гориня, 11 (Сихів)

E-LEARNING

Набір 5-11 класи
Дистанційна освіта

Адаптація після карантину

Дитячі садки відновили роботу і радо зустрічають маленьких відвідувачів.
Звісно ж, і ми у Дитячому садку “Еколенд” хочемо, щоб зустріч з нашими малятами була щирою, теплою, веселою, без стресів для діток, але також розуміємо, що після тривалої перерви багатьом буде нелегко відпустити батьків та з гарним настроєм залишитись у садку.
Ось декілька порад, як підготувати дитину до садка після тривалої перерви на карантині.
Мрійте разом з дитиною про майбутній похід до садка.
З дітьми важливо власне „мріяти“. Ми можемо розповідати малечі: „А я мрію піти на роботу. Я уявляю, як одягну сукню, туфлі, підберу сережки… На твою думку, які сережки підійдуть до цієї сукні? Давай помріємо, як ти збираєшся до садка. Що ти хочеш одягнути? Яку іграшку візьмеш? А якою дорогою будемо крокувати?“ І в уяві „пройдіться“ до садочка.
Також розповідайте дитині, що вона побачить своїх друзів, вихователів, пригадайте та проговоріть приємні й веселі моменти відвідування садка. Заохочуйте, щоб малюк з нетерпінням очікував день зустрічі з друзями.
Грайте з дитиною у дитячий садок. Важливо програвати режимні моменти (роздягання, прощання, ігри з дітьми, вміння ділитись, туалет, їжа, тиха година, прогулянки, свята) і правила в сюжетно-рольових іграх (з будь-якими іграшками).

Повертайтеся у звичний режим дня.
Почніть плавно зміщувати час вкладання та підйому, наближуючи їх до режиму дитсадка. Необхідними складовими щоденних правил дитини є також фізична активність, рухливі ігри, прогулянки.
Режим дня — це не тільки про тілесність, відпочинок, а й про відчуття кордонів, безпеку, правила.
Пам’ятайте, що після тривалого періоду карантину дітям складно розлучатися з батьками.
Перший тиждень малята можуть повертатися з садка більш примхливими і перезбудженими. Варто поставитись з розумінням до стану дитини. А у перший день перебування в садку краще при можливості забрати малечу трішки раніше.

Створюйте нові традиції, як в сім’ях, так і в групах у садку.
Це може бути якась пісенька, що супроводжується рухами, просто обійми, фраза, жести типу “дай “п’ять” чи стукнутись кулачками / ліктями.
Пообіцяйте дитині, що ви за нею обов’язково прийдете.
Варто сказати дитині: „Я заберу тебе — і ми підемо гуляти (в кав’ярню, гратися додому)“.
Пам’ятайте, що дитина поруч з батьками може поводитися гірше, аніж у дитячому садку (з бабусями чи няньками). І це нормально! Так відбувається точно не через те, що ми — погані батьки, а якраз навпаки.

Завжди підтримуйте свого малюка та разом перемагайте усі труднощі! У вас все вийде!
Олена Гусакова, психолог Дитячого садка “Еколенд”

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

КОНКУРС Thinkers: два інтерв’ю з переможцями

Вже вшосте ЛІЦЕЙ “ЕКОЛЕНД” організовує та проводить інтелектуальний Конкурс “Thinkers”. Цього разу апробовано багато нововведень: від різних форматів турів до головного призу у загальному грошовому

Попередня реєстрація