Гарбуз Party – це особливе, тепле свято ЛІЦЕЮ «ЕКОЛЕНД», яке сповнене родинного затишку та фантастичного баштанного смаку.
Воно поєднує в собі традиції української та світової гастрономії з сучасними кулінарними трендами.
Сьогодні гарбузові вже понад 5000 років. З тих часів багато народів світу використовують на кухні всі його частини: м’якоть смакують смаженою, печеною, вареною і сушеною; насіння споживають як ліки, а з гарбузових шкірок до цього часу дехто робить миски. Наші еколендівці застосували цю ягоду у своїх неповторних стравах не менш креативно: гарбузові тістечка, пана-коти, чізкейки, кексики, варення, напої, зупи та безліч інших різноманіть. А ще гарбузи були елементами декору в творчих оформленнях святкових столів.
Свято розпочалося різноманітними розвагами, під час яких учні дізналися безліч цікавинок про самого гарбуза: звідки він до нас приїхав, як його вирощують, що можна з нього створити тощо. Згодом, на шкільному подвір’ї урочисто стартувала святкова ярмарка. А вже тут учні з усіх класів та їх батьки змагалися за цікаві нагороди у різних номінаціях. Окрім неймовірного асортименту страв з гарбуза, кожен відвідувач міг зробити цікаве фото з юнаком-гарбузиком, придбати повітряну кульку із зображенням гарбуза, чи оригінальну гарбузову прикрасу та потішити себе холодними зимовими вечорами фантастичним гарбузовим варенням. А судді тим часом обирали переможців…
За результатами голосування:
- у номінації «Найкращий декор столу» – перемогли команди учнів та батьків 5-Б та 2-Б класів;
- у номінації «Найсмачніша страва» – команда учнів та батьків 7-А класу;
- у номінації «Найоригінальніша назва» – команда учнів та батьків 10-А.
Найбільше ж еколендиків від продажу, адже у цей день основною валютою ярмарки були виключно «Еколендики», зібрала команда 5-Б класу, за що отримали цінну нагороду інтелектуальну гру-стартап “Бізнес по-львівськи”.
Цьогорічне “ГАРБУЗ PARTY” ще довго залишатиметься смачним гарбузово-сонячним спогадом для жителів всієї Планети «ЕКОЛЕНД»!